Informace Bloodlines

03.06.2011 20:24

 

Co je to Bloodlines? Poslední oběť nebyla konečnou knihou série Vampýrská akademie?

Poslední oběť byla poslední knížkou o Rose.  Bloodlines je spin-off série, děj se odehrává v tom samém světě Morojů, Strigojů a dhampýrů.

(Bloodlines je také jméno první knihy ze série)  Takže VA je prakticky ukončeno.. ale ne tak úplně. Jenom se na chvíli přeneseme do příběhu někoho jiného a dáme ubohé Rose přestávku.  Jestli budu ještě vyprávět příběh o Rose, určitě to nebudou samá srdce a květiny. Spíš se jí stane více špatných věcí. 

 

Tak o čem tedy Bloodlines vůbec je?

V Bloodlines vystupuje spousta postav z první série VA, ale zaměříme se na nové prostředí:  Sydney, Jill, Adrian, and Eddie.

Zde je oficiální popis:

Krev nelže! Sydney je alchimistka, jedna ze skupiny lidí, kteří fušují do magie a hlídají pojítko mezi světem, lidí a vampýrů. Chrání vampýří tajemství - a lidský život. Když je Sydney vytažena o půlnoci z postele, jako první ji napadne, že je stále trestána za její komplikované spojenectví s dhampýrkou Rose Hathawayovou. Ale to co se odehraje je mnohem horší. Jill Dragomirová- sestra morojské královny Lissy Dragomirové- je ve smrtelném nebezpečí a Morojové ji musí poslat do bezpečí. Aby se vyhnuli občanské válce, Sydney je povolána jako Jilliin strážce a ochránce, má předstírat její spolubydlící na posledním místě, kde by ji někdo hledal - lidská škola v Palm Springs, Kalifornie. 

Ale místo bezpečí na Amberwood Prep, Sydney zjistí, že všechno nebezpečí teprve začíná.

 

Počka! Říkala jste, že Adrian bude v této knížce. Ale v popisu se vůbec neobjevil. Jak ho zasadíte do příběhu?

Musíte přečíst knížku, abyste se to dozvěděli! Můžu vám říct, že jestli milujete Adriana, budete milovat i tuto knihu. On je v celé knize a všechno, co říká je prostě báječné.

 

Kdy Bloodlines vyjde?

V Anglicky mluvících zemí to bude okolo 23. srpna.


Není zdei vycházející krátky příběh o Rose a Dimitriji?

Ale to není otázka Bloodlines série, ale všichni se mě na to ptají denně a chtějí vědět jak se  věci mají.  Mělo by to vyjít později v roce 2012 a znovu připomínám: Bude to krátký příběh, ne román !!

 

A druhá knihy nové série? Kdy vyjde?

The Golden Lily by mohla vyjít na jaře v roce 2012. A pokud se všechno povede, doufám, že se dostanu opět na turné.